Slovenski premijer Miro Cerar u subotu je u Novom Mestu pohvalio rad slovenske policije i drugih organa, a u razgovoru s novinarima potvrdio da je u kontaktu s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, s kojim je telefonski razgovarao i u petak i u subotu.

“Slovenija u sadašnjoj situaciji mora pokazati solidarnost, ali uz tako velik broj stranih osoba u zemlji važno je nastaviti provedbu pokrenutih mjera”, kazao je Cerar u gradiću čija je policijska uprava zbog blizine granice najangažiranija u rješavanju situacije s priljevom velikog broja migranata.

Ocijenivši da građani od vlade očekuju da održi red i sigurnost, Cerar je ponovio stajalište da Slovenija mjerama na granici brani i druge države unutar schengenskog prostora, izrazivši uvjerenje da će za takvu politiku dobiti potporu u Europi.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.