– Poljakinja u stanju moždane smrti umjetno je održavana na životu 55 dana kako bi prijevremeno rodila dijete čije zdravstveno stanje “ne predstavlja veće komplikacije”, rečeno je u utorak iz sveučilišne bolnice u poljskom Wroclawu.

“Dječačić je rođen početkom godine, u 26. tjednu trudnoće. Težio je 1000 grama. Nakon tri mjeseca njege njegovo zdravstveno stanje odgovara prijevremeno rođenom djetetu, bez komplikacija. Upravo je napustio bolnicu”, izjavila je Barbara Krolak-Olejnik, šefica odjela neonatologije.

Kad je majka djeteta, 41-godišnjakinja, dovedena u bolnicu kolima hitne pomoći, neurokirurzi su ustanovili moždanu smrt prouzročenu rakom mozga.

“Čitava obitelj željela  je da pokušamo sačuvati dijete”, kazala je Krolak-Olejnik.

“Bila je to duga bitka od 55 dana. Nakon tri mjeseca intenzivne njege, dječak teži tri kilograma, samostalno diše, hrani se na bočicu i napustio je bolnicu”, rekla je ona.

Komentiraj

FOTO:Ilustracija: FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.