Prema posljednjim podacima istraživanja Crobarometar Nove TV, zaostatak SDP-a za HDZ-om se istopila te sada iznosi četiri posto. HDZ u ovom trenutku ima potporu 30 posto birača, a SDP je na 25,3 posto.

U mjesec dana prednost HDZ-a se smanjila s više od osam na manje od pet posto. Od ostalih stranaka, Živi zid ima potporu 6,6 posto birača, a na četvrtom se mjestu nalazi stranka Bandić Milan 365 sa 4,3 posto potpore. ORaH je pao na peto mjesto s potporom od 3,8 posto.

HSS ima potporu od 2,7 posto, MOST nezavisna lista je na 2,5 posto, BUZ ima potporu od 1,9 posto. HNS rujan završava s potporom od 1,7 posto. Naprijed Hrvatska Ive Josipovića je također na 1,7 posto, HDSSB je na 1,3 posto, kao i Laburisti. Po 1,1 posto imaju HSP te Reformisti Radimira Čačića. Ostale stranke imaju potporu od 5,4 posto, a neodlučnih je 9,3 i taj se broj smanjuje.

 

  • Domoljubna koalicija, predvođena HDZ-om uživa potporu 33 posto birača. Koalicija Hrvatska raste ima potporu 29,1 posto birača.

 

Živi zid ima potporu od 7,3 posto, a Bandić Milan 365 je na 4,5 posto potpore birača. Od ostalih stranaka i koalicija koje bi mogle odlučivati o novoj Vladi su ORaH s 4,1, nezavisna list MOST s 3,4 posto. A u nekoj od izbornih jedinica mogućnost mandata mogla bi ostvariti koalicija Josipović –Čačić, koja trenutačno uživa potporu od 2,4 posto. Koalicija HSP i Konzervativne stranke imaju 1,7 posto. HDSSB je na 1,4 posto, a ostale stranke osvajaju 4,7 posto, dok je neodlučnih birača 8,4 posto.

Vladinu politiku odobrava 32 posto birača, ali većina ju i dalje ne podupire (61 posto). 62 posto birala misli da je smjer kojim Hrvatska ide pogrešan. Onih koji misle da Hrvatska ide u dobrom smjeru je 28 posto, a oko 10 posto građana nema mišljenje o ovoj temi.

Rad Ureda Predsjednice ispitanici su ocijenili sa 3,15, rad Vlade sa 2,31. Hrvatski sabor mandat završava sa ocjenom 2,09.

Komentiraj

FOTO:FOTO: Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.