Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, u istraživanju Crobarometar Dnevnika Nove TV, i dalje je najpopularnija političarka u Hrvatskoj, ali potpora među građanima pada joj već treći mjesec zaredom.

Njezin rad podržava 52% ispitanika, ali i taj je broj već tri mjeseca u padu. U tom je razdoblju izgubila čak 12 postotnih poena potpore građana. Također, već treći mjesec u porsatu je broj ispitanika koji ne odobravaju njen rad – njih je sada 37%.

Pozitivan dojam o predsjednici ima 60% birača, što je 5% manje nego što je imala u istraživanju prošlog mjeseca. Negativan dojam o predsjednici ima 32% ispitanika.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković nalazi se na drugom mjestu najpopularnijih političara – 59% ispitanika o njemu ima pozitivno mišljenje, dok 26% ispitanika o njemu misli negativno.

Na samom dnu ljestvice se nalaze čelnici dvije najveće hrvatske političke stranke – Tomislav Karamarko i Zoran Milanović. Predsjednik HDZ-a uživa potporu 22% birača, dok 69% o njemu ima negativno mišljenje. Predsjednik SDP-a na 31% ispitanika ostavio je pozitivan dojam, dok 60% njih ima negativan dojam.

Čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov ostavio je pozitivan dojam na 42% birača, dok 45% o njemu ima negativan dojam.

Ispitanici su ovog mjeseca podijelili lošije ocjene i za tri institucije. Predsjednica je tako dobila ocjenu 3,10 (također pada treći mjesec zaredom), Banski dvori dobili su ocjenu 2,42. Hrvatski je Sabor ocijenjen najlošije – dobio je ocjenu 2,11.

Komentiraj