MINISTAR Mijo Crnoja rekao je da ga o spornoj temi nije kontaktirao ni Karamarko ni premijer Orešković, javlja N1.

Okupljenim novinarima je ponovio da je u Samoboru prijavljen zbog proceduralnih razloga i dozvola za gradnju kuće. Kazao je da je podigao kredit i da 60 tisuća eura uredno isplaćuje, a da novac drži oročen na računu. Rekao je i da je to njegov novac i da može s njim raditi što ga je volja pa i ići na put oko svijeta, ali da ga čuva za kuću.

Dodao je kako je zemljište njegovo vlasništvo i da on s njim može raditi što ga je volja pa čak i prodati ako želi.

Burna sjednica

U Saboru je na početku ovotjednog zasjedanja određena 15-minutna stanka na zahtjev Kluba SDP-a, koji se želi očitovati o slučaju ministra branitelja Mije Crnoje, nakon medijskih navoda da je Crnoja prijavljen na lažnoj adresi u Samoboru te da je u više navrata prijavljivan za fizičko nasilje.

Stanku je u ime Kluba SDP-a zatražila Dragica Zgrebec, a zahtjevu su se priključili i klubovi HNS-a, Hrvatskih laburista i HDZ-a, čiji je zastupnik Ivan Šuker oporbi spočitnuo da su se u proteklom sazivu, dok su bili na vlasti, protivili korištenju saborske govornice za slanje političkih poruka, a da sada, na prvoj sjednici novog saziva koriste tu mogućnost.

“Vidi se da se običaji mijenjaju, oni koje je protekle četiri godine živcirala stanka i koji su je proglašavali konferencijom za novinare, sada na prvoj sjednici traže stanku. To je samo dokaz da se jedno govori dok si na vlasti, a drugo u oporbi”, kazao je Šuker.

SDP će tražit opoziv ministra

U ime Kluba SDP-a nakon stanke zastupnicima se obratio Franko Vidović.

“Ministru Crnoji nitko ne spori sudjelovanje u Domovinskom ratu. Sporni događaji su se dogodili poslije. U jednoj aferi imamo tri afere i mnogo neodgovorenih pitanje”, rekao je Vidović dodavši da prvi slučaj o kojem se govori vežemo tek uz 1999. godinu kada je, navodno, Crnoja fizički nasrnuo na vozača autobusa.

Naglasio je da je najvažniji slučaj dodjele zemljišta u Samoboru, a ministar je prijavljen u Zagrebu.

“Je li kredit koji je dobio potrošen namjenski ili nije potrošen namjenski” pita se.

“Ako su optužbe koje smo čitali ovih dana točne, otvara se niz pitanja. Tražit ćemo uskratu povjerenja ministru u ovom domu” rekao je Vidović.

“Ministar se pokušava sakriti iza pravnih začkoljica i dokazati nedokazivo”, rekao je Vidović i prigovorio ministru zbog najave objave registra izdajnika.

“Onaj tko ne poštuje zakone, ne može obnašati dužnost državnog dužnosnika” zaključuje Vidović.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.