Američka skijašica Mikaela Shiffrin pobjenila je u ponedjeljak u utrci slaloma kojeg su skijašice danas vozile za Svjetski kup u Crans Montani u povratku na staze nakon što je dva mjeseca pauzirala zbog ozljede, ispred Francuskinje Nastasie Noens  i Kanađanke Marie-Michele Gagnon.

Zaostatak drugoplasirane Noens za Shiffrin je iznosio je 45 stotinki, a trećeplasirana Marie Michele Gagnon zaostala je 50 stotinki za pobjednicom.

Dvadesetogodišnja Amerikanka, koja se ozlijedila na zagrijavanju 12. prosinca u Areu (Suède), počela je trenirati tek 31. siječnja, a ovo danas joj je 18. pobjeda u Svjetskom kupu.

U poretku skijašica vodi Šveđanka Frida Hansdotter, danas šesta, sa 545 bodova, druga je Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, koja je danas bila deseta, sa 446 bodova, a treća je češka skijašica Sarka Strachova, danas sedma, sa 432 boda. Mikaela Shiffrin je današnjom pobjedom osigurala 100 bodova i sada se u poretku slalomašica nalazi na šestom mjestu sa 300 bodova. U ukupnom poretku vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 1060 bodova, dok je Shiffrin 14. sa 396 bodova.

Rezultati slaloma za skijašice u Crans Montani:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:29.20

2. Nastasia Noens (Fra) 1:29.65

3. Marie-Michele Gagnon (Kan) 1:29.70

4. Bernadette Schild (Aut) 1:29.81

5. Anna Swenn-Larsson (Šve) 1:29.86

Komentiraj

FOTO:EPA/LAURENT GILLIERON
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.