Marko Lukunic/PIXSELL

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih nogometnih reprezentativaca Vedran Ćorluka u utorak uoči treninga na stadionu u Kranjčevićevoj rekao je da bi za igrače bila sramota da se ne plasiraju za završnicu Europskog prvenstva u Francuskoj te da bi se svi zajedno trebali ostaviti tog posla, ako ne uspiju.

No, Ćorluka je uvjeren da se takav scenarij neće dogoditi.

“Sigurno da poslije posljednja dva kiksa imamo puno toga za vratiti navijačima i sebi samima i odigrati te dvije utakmice na najbolji mogući način, uzeti šest bodova i čekati što će biti. Ako ne bude išlo u desetom mjesecu, ići će u jedanaestom. Ne sjećam se kad smo odigrali tri utakmice zaredom loše. Nemamo izbora, a tu smo najjači, kad treba zapeti”, rekao je Ćorluka o predstojećim kvalifikacijskim dvobojima s Bugarskom i Maltom u kojima hrvatski nogometaši imaju imperativ pobjede koji nameće stanje na ljestvici skupine H, na kojoj trećeplasirana Hrvatska zaostaje dva boda za Norveškom, a četiri za vodećom Italijom.

Posebno nakon poraza (0-2) u Norveškoj i načina na koji su igrači odigrali, počele su se raspredati priče o bojkotu tadašnjeg izbornika Nike Kovača. No, Ćorluka je takve tvrdnje odlučno odbacio i nazvao ih bezobraznima.

 

  • “Nijedan izbornik nije bio bojkotiran od strane igrača. Ako su bile neke druge igre, neki drugi problemi, to ne treba svaljivati na igrače. Treba nas se prozivati za lošu igru, ali ne za bojkot. To je bezobrazno i jako nisko.”

 

Kao kapetan moskovskog Lokomotiva, Ćorluka je dobro upoznat s opasnostima koje vrebaju u bugarskoj reprezentaciji, jer u gradskom suparniku Spartaku igra Ivelin Popov.

“Popov je po meni njihov najopasniji igrač. Stvarno je neugodan, direktan i s njim ćemo imati najviše problema. No, ako odigramo kako bi trebali i kako znamo, bez obzira na njihove kvalitete i imena, uspjet ćemo ih zaustaviti.”

U prvoj utakmici u Sofiji, gdje je Hrvatska slavila s minimalnih 1-0 autogolom Bodurova, obrana je bila jači dio “vatrene momčadi”.

“Mislim da smo u toj prvoj utakmici odigrali kompaktno u obrani i to je put i za ovu utakmicu. No, mislim da bi u Zagrebu trebali biti konkretniji i opasniji nego što smo bili u Sofiji”, zaključio je Ćorluka koji vjeruje da izostanak navijačke podrške neće biti problem.

“Nikad nije ugodno igrati pred praznim tribinama, ali prilagodit ćemo se.”

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.