Međunarodna konferencija o klimi, COP21, službeno je otvorena u ponedjeljak u francuskom gradiću Le Bourgetu sjeverno od Pariza.

 Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius, koji predsjeda dvotjednom povijesnom konferencijom, ocijenio je da uspjeh “još nije postignut”, ali da je “na dohvat ruke”.
 “Imamo obvezu postići uspjeh” jer  je “taj izazov prevelik i klimatska prijetnja je prevelika da bi se mogli zadovoljiti minimalnim sporazumom”, kazao je on na otvaranju konferencije.
  Na konferenciji sudjeluje više od 150 predsjednika država i vlada, što ju čini najvećim skupom na najvišoj razini ikad održanom izvan UN-a, a cilj joj je postizanje globalnog sporazuma o ograničenju zagrijavanja planeta. Hrvatsku na skupu predstavlja premijer Zoran Milanović.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.