Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i palestinski predsjednik Mahmud Abas u ponedjeljak su se na globalnom summitu o klimi u Parizu prvi puta susreli unazad posljednjih pet godina.

Dvojica čelnika rukovala su se prigodom zajedničkog fotografiranja svjetskih čelnika nazočnih na UN-ovom summitu o klimi (COP21), gdje su stajali jedan pored drugoga, samo dva mjeseca nakon izbijanja najžešćeg uličnog nasilja u Izraelu i palestinskim područjima u posljednjih nekoliko godina i propasti mirovnog procesa prije 18 mjeseci.

Netanyahu se danas susreo i sa šeficom europske diplomacije Federicom Mogherini. Između Izraela i EU-a izbio je spor zbog odluke bloka 28-orice o označavanju izraelskih proizvoda koji dolaze s okupiranih područja. Izrael je zauzvrat u nedjelju suspendirao ulogu EU-a u obustavljenom mirovnom procesu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.