Hrvatski napadač Duje Čop (25),koji je jučer predstavljen u svom novom klubu Malagi, izjavio je da se nada brojnim golovima u španjolskoj ligi, izrazivši pritom zadovoljstvo što je zabio već u prvoj utakmici za klub s juga Španjolske.

“Dolazak u Malagu je korak naprijed u mojoj karijeri. Za Dinamo sam dosad zabio puno golova i, premda hrvatska liga nije jaka kao španjolska, nadam se da ću i ovdje puno zabijati”, rekao je Čop, koji je u Malagu, grad sa 562.000 stanovnika, došao na jednogodišnju posudbu iz Dinama, a u nedjelju je debitirao pogotkom u gostujućoj pobjedi od 1-0 nad njemačkim Freiburgom.

“Uvijek je dobro početi zabijajući golove, no to je bila pripremna utakmica. Nadam se pogocima u službenim susretima”, dodao je. Čop, koji u Malagi nosi dres s brojem dvadeset, zabio je gol glavom u 74.minuti.

Prvu službenu utakmicu igrat će 22. kolovoza kada se u andaluzijskom derbiju prvog kola španjolskog prvenstva susreću Malaga i Sevilla.

Čop je od siječnja igrao za Cagliari za kojeg je u 17 utakmica postigao četiri pogotka. Klub je ispao u drugu talijansku ligu čime mu se otvorila mogućnost odlaska u Španjolsku, godinu dana prije isteka posudbe u Cagliariju.

“Malaga je izašla s najboljom ponudom”, rekao je na predstavljanju hrvatski reprezentativac.

Čop je četvrti Hrvat u plavo-bijelom dresu iz pokrajine Andaluzije. Ondje je 1981. igrao Luka Bonačić, sedam godina kasnije Vlaho Macan, a od 2001. do 2005. Ivan Leko. Sva trojica su kao i Čop igrali ranije u Hajduku.

“Vidjet ćemo kakva će biti sezona jer su došli novi igrači. Moram se prilagoditi na novu ligu, ali vjerujem da ću se brzo prilagoditi i biti na najvišoj razini”, rekao je. On je šesto pojačanje ovog ljeta za Malagu koja je prošlu sezonu završila na devetom mjestu.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.