Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjelovat će od 28. do 30. listopada 2015. godine na plenarnom zasjedanju Komisije biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) u Parizu o klimatskim promjenama, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Inače, predsjednici biskupskih konferencija iz cijelog svijeta u ponedjeljak su pozvali sudionike konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama da postignu “pošten, pravno obvezujući i uistinu transformacijski” sporazum.

 Katolički kardinali, patrijarsi i biskupi potpisali su taj apel u Vatikanu, ističući da su klimatske promjene povezane sa “socijalnom nepravdom i isključenjem najsiromašnijih i najosjetljivijih građana”.

Njihov dokument u deset točaka temelji se na enciklici pape Franje iz lipnja “Laudato Si” (“Hvaljen budi”), u kojoj se traži hitna akcija kako bi se spasio planet.

 

  Vjernici ili ne – svi smo danas suglasni da je Zemlja u biti zajedničko nasljedstvo čiji plodovi trebaju ići u korist svima, navodi se u apelu upućenom sudionicima UN-ove konferencije koja će s održati u Parizu od 30. studenoga do 11. prosinca.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.