Bivši predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Olympique Marseillea Claude Dassier (74) optužen je za zlouporabu klupskih fondova, kriminalno udruživanje i malverzacije prilikom 14 transfera.

Dassier je optužen za brojne malverzacije u periodu od 2009. do 2011. godine. Pod povećalom istražitelja je čak 14 transfera, među kojima i transferi Andrea-Pierrea Gignaca, Hatema Ben Arfe, Cesara Azpilicuete i Loica Remyja. Kako se navodi u optužnici Marseille je u tim transferima oštećen za čak 55 milijuna eura.

“Nema govora o malverzacijama. Svi ugovori su bili legalni,” branio se Dassier.

Istraga protiv čelnika OM-a je pokrenuta u lipnju 2011. godine, a u siječnju 2013. su zajedno s Dassierom privedeni i sadašnji predsjednik kluba Vincent Labrune, te bivši predsjednik Pape Diouf.  Labrune i Diouf su ubrzo pušteni i protiv njih nije podignuta optužnica.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.