10.04.2008. / 10:06

Autor: Nacionalova redakcija

Zagreb

Neuspjeli atentat na Ivu Pukanića

Noćas u 23:51 h pred ulazom u njegov stan u zagrebačkoj Ilici, pokušano je ubojstvo Ive Pukanića. Nepoznati atentator je iz neposredne blizine Ivi Pukaniću pucao u glavu, no Pukanić je uspio reagirati i izmaknuti se. Metak je završio u izlogu obližnjeg dućana "Cmok".

Prilikom pokušaja ispaljivanja drugoga metka, atentatoru se zaglavio pištolj, što je Pukanić iskoristio, pretrčao na drugu stranu ceste, te je pritom uspio izvaditi svoj pištolj, za koji ima uredno dozvolu za držanje i nošenje. Kada je ubojica, koji je krenuo za njime vidio da je Pukanić izvadio pištolji, vičući pri tome: "Stoj, pucat ću", pobjegao je.

Nakon dva upozorenja, Pukanić je pucao u zrak te je ubojica u tome trenutku počeo bježati u smjeru Krajiške ulice. U tome trenutku Pukanić je ponovo povikao "Stani, pucat ću", no kako se atentator nije obazirao već je bjesomučno trčao i dalje prema uglu Krajiške i Ilice, Pukanić je i drugi puta pucao.

Nakon što je ubojica nestao u Krajiškoj ulici, Pukanić je zvao policiju u 23,52h. Nije ih mogao dobiti, ali ga je u tome trenutku nazvala kćer koja je bila u stanu i čula pucnjavu. Rekao joj je neka odmah obavijesti policiju.

Kako je bio potpuno sam na cesti, prislonjen na zid u strahu da mu netko ne puca u leđa, krenuo je trkom prema policiji koja čuva predsjednika Mesića, 200 metara dalje u Ilici. Dotrčavši do njih, Pukanić ih je zamolio neka odmah zovu svoje kolege.

U međuvremenu je i Pukanićeva kćer obavijestila policiju, koja je došla na mjesto događaja u roku od nekoliko minuta. Uviđaj je trajao do 3,45h.

Atentarov je pištolj s prigušivačem nađen bačen pod automobilom u Krajiškoj ilici. Također, nekoliko svjedoka je vidjelo atentora. Daljnje informacije o cijelome slučaju bit će predočene na konferenciji za tisak koja bi trebala organizirati policija i Državno odvjetništvo kasnije danas.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika