02.06.2007. / 17:20

Autor: Marijana Zrinjski, Goran Jurić

SDP

Uskoro rezultati izbora za predsjednika SDP-a

Uskoro bi trebali biti poznati rezultati izbora za novog predsjednika SDP-a. U drugom krugu sučeljavaju se Željka Antunović i Zoran Milanović, a prebrojavanje glasova je u tijeku. Najviše glasova u prvom krugu dobio je Zoran Milanović - 592, iza njega slijedi Željka Antunović s 381 glasom, Milan Bandić s 313 glasa i na kraju Tonino Picula s 248 glasova.

Glasovalo je 1535 članova SDP-a, a u drugi krug izbor idu Zoran Milanović i Željka Antunović. Ako predsjednik SDP-a ne bude izabran natpolovičnom većinom u drugom krugu, izbori se ponavljaju u roku od 40 dana, a nijedan od današnjih kandidata ne može se ponovno kandidirati.

Bandić je nakon objave rezultata izjavio da nije izgubio te da mu je bila čast sudjelovati s takvim natjecateljima na takvom izboru.

Milanović je na pitanje je li očekivao ovakav rezultat izjavio da je „demokracija čudna biljka i da nikad ne znaš što te očekuje“.

Željka Antunović je izjavila kako vjeruje u SDP i da će delegati sigurno odabrati ono što je najbolje za stranku.

Tonino Picula nije razočaran rezultatima, a kako kaže, sam sebe bi razočarao da nije izašao na izbore. Nije htio otkriti tko su mu favoriti, no napomenuo je da najgore što se može dogoditi je rascjep u stranci. „Milanović ima drugačiji način odnosa s medijima, koji je očito dobar.“, dodao je.

Neslužbeno saznajemo da je Milan Bandić izjavio kako će "njegovi glasaći" glasati za Željku Anutnović, dok Slavko Linić "predlaže" delegatima da glasaju za kandidata koji je u prvom krugu imao najviše glasova, tj. Zorana Milanovića.

Pogledajte i dosadašnji tijek događanja na izborima za novog predsjednika SDP-a.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika