Veliki val negativnih komentara izazvao je (očekivani) izvor Ante Čačića za novog izbornika hrvatske reprezentacije, a njima se priključio i legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro je u razgovoru za HRT rekao kako je mislio da je gotovo nemoguće da će HNS biti toliko hrabar i angažirati Čačića. “On je odličan trener, ali u ovako delikatnoj situaciji mislim da nije najpovoljniji izbor. On je dobar trener, ima stanovite kvalitete, ali nedovoljne da vodi ovakvu reprezentaciju”, kaže Blažević koji je bio uvjeren da će na izborničku klupu zasjesti Zoran Vulić.

“Ipak, Mamić je opet pokazao snagu i prkos. On vlada situacijom, on je odmah rekao da će Čačić biti izbornik”, rekao je Blažević dodajući kako su Vulića uzeli u obzir samo reda radi. “Vulić je to brzo shvatio, znalo se da je Mamić odlučiuo da će izbornik biti Čačić unatoč javnom mnijenju. Mislim da su ispali vrlo drski, neodgovorni, jer već su potrošili dva nadarena trenera, Štimca i Kovača”, nastavlja Blažević.

 

  • Napominje kako on osobno nije očekivao poziv da bude izbornik. “Znam Mamića, radije bi uzeli bilo koga samo da ja ne dođem. Oni misle da bi uz mene bili manje važni”, dodaje.

 

Ističe kako je Mamić postavio svog čovjeka, kojeg je smijenio u Dinamu. “ačić nije bio dovoljno dobar za Dinamo, a dobar je za reprezentaciju, što je apsurd. Ja bi rado postavio Vulića, jer on je trener malo veće reputacije od Čačića. Vulić bi donio i bolje odnose sa Splitom, ali njih to ne interesira, tolika je njihova bahatost”, smatra ‘trener svih trenera’.

Ćiro zaključuje kako plasman na Europsko prvenstvo nije upitan jer je koncentrat hrvatskog talenta toliko velik da Čačić neće ništa vitalno pokvariti.

Komentiraj