Mlađi poljski član posade teže je ozlijeđen u sudaru dvaju glisera u blizini Krka i na liječenju je u riječkoj bolnici, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Na mjestu nesreće koja se dogodila u ponedjeljak navečer more nije onečišćeno.

Očevidom koji su jutros obavili djelatnici krčke Lučke ispostave i pomorske policije utvrđeno je da se nesreća dogodila zbog nepažnje obojice voditelja plovila koji su na nedovoljnoj udaljenosti brzinom od 25 do 30 čvorova plovili cik-cak, navodi se u priopćenju.

Maloljetni poljski državljanin upravljao je gliserom “Igor” poljske zastave, dužine 5,2 metra s motorom od 95,6 kW, u kojemu je bio sam. U gliseru “Amisaim”, također poljske zastave, dužine 6,5 metara s motorom od 147 kW, bila su tri člana posade.

Gliser “Amisaim” desnim je pramčanim dijelom udario u lijevi pramčani i bočni dio glisera “Igor”, kojemu je napuknuo dio trupa iznad razine mora i dio nadgrađa.

Protiv obojice voditelja plovila bit će podnesene kaznene prijave, a djelatnici krčke Lučke ispostave protiv njih će pokrenuti propisane prekršajne postupke.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.