Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi prodaje svoju raskošnu vilu na Sardiniji, a prošli ju je tjedan razgledao i saudijski princ Mohamed bi Najef.

Villa Certosa i pripadajuće imanje protežu se na 120 hektara sardinijske Smaragdne obale. Zdanje se prodaje s umjetnim vulkanom koje erumpira po želji, ima i amfiteatar te podvodnu špilju u koju mogu uploviti barke.

“Princ Mohamed obišao je vilu, ali to je sve zasad. Još nema nikakve ponude”, rekao izvor.

 

  • Talijanski list Corriere della Sera prošli je tjedan objavio da Berlusconi vilu, simbol ekstravagantnog ponašanja bivšega premijera u vrijeme kada je još bio politici, prodaje za 500 milijuna eura.

 

U vili su boravili ruski predsjednik Vlaimir Putin, a njegove dvije kćeri navodno su ondje provele ljeto 2002. Bivši britanski premijer Tony Blair jedanput je ondje ljetovao sa suprugom Cherie, a 2009. u španjolskom El Paisu objavljene su fotografije bivšega češkog premijera Mireka Topolaneka kako nag stoji pokraj jednog od nekoliko bazena.

Vila je najpoznatija po raskalašenim zabavama. Berlusconi je svojedobno tužio jedan talijanski časopis koji je objavio fotografiju na kojoj je okružen brojnim oskudno odjevenim djevojkama.

Corriere della Sera pretpostavlja da je, iako je imanje i vilu obišao princ Mohamed bin Najef, za njezinu kupnju zapravo zainteresiran kralj Salman.

Saudijski je kralj početkom mjeseca iznenada demonstrativno prekinuo planirani trotjedni odmor na Francuskoj rivijeri nakon što je 150.000 stanovnika potpisalo peticiju u kojoj izražava nezadovoljstvo zbog zatvaranja javne plaže ispred vile u kojoj je boravio.

Komentiraj

FOTO:EPA/STEFANO PORTA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.