Sezona za portugalskog trenera Jose Mourinha sve je gora. Aktualni engleski prvak Chelsea nalazi se na 15. mjestu Premierlige, posljednji poraz doživjeli su proteklog vikenda od West Hama, Mourinho je suočen sa brojnim kaznama engleskog nogometnog saveza, a u utorak su nakon penala ispali i iz Liga kupa.

Mourinho je nakon poraza od Stokea rekao kako su njegovi igrači natjerali kritičare da se osjećaju ‘glupima’. “Moji su igrači večeras kritičarima poručili ‘Vi ste glupi’. Mislite da nisu dali sve od sebe da pobjede? To je stvarno tužno”, rekao je 52-godišnji trener.

Nakon što se u subotu odbio pojaviti pred novinarima na press konferenciji nakon poraza od West Hama, portugalski je trener ovoga puta na pressicu – došao. “Za mene bi bilo idealno da su irgači protiv mene. Onda bih mogao reći da rezultata nema jer se svlačionica okrenula protiv mene. Ono što neki pišu i govore loše je za igrače. A većina tih koji govore i pišu upravo su bivši nogometaši”, objašnjava Mourinho.

“Moji su igrači pokušali sve”, dodaje. U 33. minuti susreta protiv Stokea Mourinho je iz igre izvadio ozlijeđenog napadača Diega Costu, kasnije otkrivši da je napadač prevezen u bolnicu zbog ozljede rebra. “Još ne znam kakva je situacija. Kako se ozlijedio? Mislim da je udario sam sebe”.

Nakon deset kola aktualni prvaci zaostaju čak 11 bodova za vodećim Manchester Cityjem. “Prije nekoliko mjeseci smo pobijedili u par utakmica i proglašavali su nas prvacima. Ljudi su govorili da ima važnijih stvari od rezultata. Sada mijenjaju priču i kažu da su rezultati najvažniji”, zaključio je Mourinho.

Komentiraj