Američki glumac Charlie Sheen u njemačkom izdanju Playboya pozvao je druge poznate ličnosti da otkriju da su pozitivni na HIV kao što je on učinio prošle godine, nadajući se da će to promijeniti predrasude o osobama koje su zaražene tim virusom.

“Bilo bi dobro kad bi više poznatih ličnosti javnosti otkrilo da boluju od HIV-a. To bi pomoglo”, rekao je taj američki glumac koji je nedavno postao glasnogovornik jednog proizvođača prezervativa.

“Postoje mnoge predrasude o osobama koje boluju od HIV-a, a ja se nadam to promijeniti”, dodao je Sheen.

Otkad je u studenom otkrio da boluje od tog virusa, Sheen, glumac poznat po ulozi u filmu “Platoon” Olivera Stonea, te u seriji “Dva i pol muškarca”, ističe kako ga ljudi zaustavljaju na cesti čestitajući mu na hrabrosti na tom potezu.

Poznat po svojim ispadima, pedesetogodišnji glumac otkrio je svoju zaraženost kako bi stao na kraj ucjeni kojoj je bio žrtva.

Policija Los Angelesa nakon tog priznanja pokrenula je nad njim kaznenu istragu. Američki mediji tada su prenosili kako je Sheen preko telefona prijetio bivšoj supruzi da će ju ubiti, te je u istoj audio snimci priznao da je lagao svojoj seksualnoj partnerici o svojoj pozitivnosti na HIV.

Komentiraj

FOTO:EPA/RICK GIASE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.