Egipatske sigurnosne snage u petak su deaktivirale bombu postavljenu ispred elitnog hotela blizu piramida u Kairu, rekao je predstavnik zaštitarske službe dodajući da su pritom četiri osobe ranjene.

Djelatnici privatne zaštitarske tvrtke koja osigurava hotel Le Meridien blizu glasovitih piramida u Gizehu, u okolici Kaira, pronašli su sumnjiv predmet na nogostupu ispred hotelske zgrade i pozvali policiju, dodao je predstavnik zaštitara.

Policajci su po dolasku na mjesto događaja utvrdili da je riječ o bombi i pristupili njezinu deaktiviranju. No ona je eksplodirala tijekom operacije, ranivši dvojicu policajaca, među kojima jednog teško, i dvojicu zaštitara, rekao je.

Usto, u gradu El Arichu, na sjeveru Sinaja, četvorica policajaca su ranjena kada je njihovo oklopno vozilo naišlo na minu.

Sjever Sinaja je baza džihadističke skupine “Pokrajine Sinaja” koja se prije zvala Ansar Bejt al Makdes, ali se preimenovala kako bi označila svoju odanost samoproglašenom “kalifatu” Islamske države (IS) u dijelu Iraka i Sirije.

Egipat je zahvatio val napada otkako je vojska u srpnju 2013. svrgnula islamističkog predsjednika Muhameda Mursija i počela progoniti njegove pristaše.

Stotine policajaca i vojnika ubijeni su zadnjih mjeseci, napose na sjeveru Sinaja, gdje su izvedeni napadi s najvećim brojem žrtava.

Vojska redovito izvještava o pogibiji i uhićenju velikog broja džihadista, ali je te podatke nemoguće provjeriti iz neovisnog izvora.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.