Slovenski premijer Miro Cerar sudjelovat će iduće subote na radnim konzultacijama o budućnosti Europske unije koje organizira njemačka kancelarka Angela Merkel a na sastanak, u čijem će fokusu biti migracije, pozvani su i premijeri Bugarske, Austrije i Hrvatske, potvrdio je Cerarov kabinet.

Cerar je prilikom boravka u Gornjoj Radoni na poljoprivrednom sajmu Agra kazao da će se razgovarati o europskoj budućnosti, te da će na sastanku s Merkel posebno izdvojiti pitanja sigurnosti, migracija, perspektive mladih, zapošljavanje, razvoj digitalnih tehnologija i energetiku, sve ono što je važno za perspektivu EU-a.

Njemačka kancelarka potaknula je za idući tjedan niz sastanaka s europskim liderima, radi priprema za neformalni summit EU-a koji se 16. rujna održava u Bratislavi, a trebao bi biti posvećen perspektivi integracije nakon britanskog referenduma o Brexitu.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.