Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je u ponedjeljak da je Slovenija prema izbjeglicama ovih dana pokazala humanost te da su policija i pojedini sektori vojske u isto vrijeme osigurali sigurnost u državi, suusrevši se za “izuzetno zahtjevnim” izbjegličkim valom.

Slovenija je pri tretmanu migranata i izbjeglica djelovala “nesebično, humano i solidarno”, ali je u isto vrijeme osigurana sigurnost države, kazao je Cerar na početku redovite sjednice parlamenta, odgovarajući na pitanje o odnosu vlade prema izbjegličkom problemu, koje mu je postavila Simona Kuster Lipicer, zastupnica njegove Stranke modernog centra (SMC).

Cerar je kazao da posebno zahvaljuje slovenskoj policiji koja “za sada” kontrolira stanje te Civilnoj zaštiti i vojsci, koji su se uključili u rješavanje logističkih problema s izbjeglicama i migrantima, ocijenivši da se radi o izuzetno zahtjevnoj situaciji u kojoj su solidarnost i humanost pokazali i slovenski građani.

Slovenski parlament u utorak će na poticaj oporbe održati i izvanredno zasjedanje o potencijalnom problemu koji izbjeglice i migranti mogu predstavljati za sigurnost države, koja je do sada primila skoro 3.000 izbjeglica, dio kojih je u međuvremenu već nastavio svoj put prema Austriji i Njemačkoj.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.