Slovenski premijer Miro Cerar u petak je o arbitražnom sporu s Hrvatskom razgovarao u Tallinu i s francuskim predsjednikom Emmanuelom  Macronom koju je rekao da podupire načelo vladavine prava.

Cerar je za slovenske medije kazao da se radilo o “duljem i produbljenom razgovoru” s francuskim predsjednikom o provedbi arbitražne presuda koju Hrvatska odbija i poziva na bilateralne razgovore s Ljubljanom.

“Predsjednik Macron je naglasio da podupire načelo vladavine prava, a time i poštivanje odluke međunarodnih sudova te da će o svojem stajalištu obavijestiti Europsku komisiju”, kazao je Cerar nakon razgovora s predsjednikom Francuske.

O arbitražnom sporu razgovarao je prije i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom o tome kani telefonski razgovarati u ponedjeljak, objavili su slovenski mediji bliski Ceraru.

Navode da Cerar očekuje od Europske komisija da pojača pritisak na Hrvatsku da pristane na provedbu arbitražne presude.

Komentiraj

FOTO:HINA / Nebojša TEJIÆ / STA / mm
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.