Čelnici 28 zemalja članica Europske unije i predsjednici triju europskih institucija osudili u četvrtak u zajedničkoj izjavi jučerašnji teroristički napad u Ankari, u kojem je poginulo 28 osoba.

“Teroristički napadi, bez obzira na počinitelje i mjesto napada, uvijek su neprihvatljivi. Europska unija i njezine članice pojačat će napore na suzbijanju te pošasti u suradnji sa svojim partnerima”, kaže se u zajedničkoj izjavi prihvaćenoj na summitu Europske unije.

U izjavi se se snažno osuđuje jučerašnji napad i izražava sućut i solidarnost s obitelji i prijateljima žrtava.

Prema turskoj policiji, počinitelj atentata autobombom je Sirijac koji je nedavno ušao u Tursku kao izbjeglica i navodno je blizak kurdskoj miliciji.

Osoba koja je upravljala vozilom punim eksploziva koje je uništilo nekoliko vojnih autobusa blizu glavnog stožera vojske zove se Salih Necar, a poginuo je u eksploziji, izvijestili su dnevnici Yeni Safak, blizak vladi i Sozcu blizak oporbi.

Komentiraj

FOTO:EPA/TOLGA BOZOGLU
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.