Turski ministar vanjskih poslova obvezao se u srijedu u Strasbourgu da će se odgovornima za propali puč suditi pošteno i transparentno, nakon susreta s glavnim tajnikom Vijeća Europe.

“Nismo zaboravili naše obveze prema Vijeću Europe, pa ni u ovo veoma teško vrijeme za turski narod. Nismo zaboravili da se vladavina prava mora poštovati”, rekao je Mevlut Cavusoglu na tiskovnoj konferenciji u Strasbourgu.

“Sve treba izvesti pred sud, pa i one koji su pokušali ubiti predsjednika”, dodao je, dok je zemlja na meti oštrih kritika zbog masovnih čistiki koje su uslijedile nakon pokušaja državnog udara u srpnju.

“Taj će proces biti transparentan. Europska konvencija o ljudskim pravima daje nam smjernice za ovo teško razdoblje”, istaknuo je turski glavni diplomat.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.