Predsjednik UEFA-e Michel Platini ovog će tjedna saznati hoće li se ukinuti 90-dnevna suspenzija koju je zaradio od Etičkog odbora FIFA-e. 60-godišnji Platini suspendiran je u rujnu zajedno s predsjednikom FIFA-e Seppom Blatterom zbog istrage i korupciji. Obojica negiraju optužbe.

Platinijevi odvjetnici sudjelovat će na saslušanju na Arbitražnom sportskom sudu (CAS) u utorak. CAS je priopćio kako će odluku o žalbi na suspenziju donijeti do petka, 11. prosinca.

Bivši francuskui reprezentativac planira se kandidirati za predsjednika FIFA-e u veljači sljedeće godine, ali suspendiran je iz svih nogometnih aktivnosti. Platini i Blatter su suspendirani zbog navodne isplate od dva milijuna eura 2011. godine. Platiniju je novac uplaćen za savjetničke poslove koje je obavljao devet godina ranije.

Ako Platinijeva žalba bude uvažena, FIFA-in odbor za izbore ponovno će pregledati slučaj, ali još nije sigurno hoće li Platini moći sudjelovati u izborima za novog predsjednika krovne svjetske nogometne federacije. Blatter je objavio kako će se povući s mjesta predsjednika FIFA-e, a 26. veljače sljedeće godine biti će izabran novi predsjednik na specijalnom kongresu.

Komentiraj

FOTO:EPA/WALTER BIERI
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.