Koordinator inicijative “Srđ je naš” Đuro Capor pozvao je predsjednika Uprave dubrovačkoga Vodovoda i kandididata HNS-a za dubrovačkoga gradonačelnika Valentina Dujmovića da objavi zapisnik sastanka s predstavnicima tvrtke Razvoj golf doo iz prosinca 2016. u lobiju hotela International u Zagrebu.

Capor ističe kako se Inicijativa boji da je posljedica toga sastanka i Odluka donesena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kojom je na Dujmovićev prijedlog odlučeno da građani Dubrovnika financiraju zacjevljenje vodoopskrbnog tunela ispod Srđa.

Koordinator poručuje HNS-ovu kandidatu kako je ovim obvezu golfera tešku 12 milijuna kuna prebacio na leđa građana koji plaćaju račune poduzeću Vodovod.

“Na tragu toga pogodovanja bojimo se da su u lobiju hotela u Zagrebu dogovoriena i plaćanja iz javnih sredstava  ostalih dijelova 530 milijuna kuna vrijedne infrastrukture za projekt aprtmanizacije Srđa”, poručuje Capor i podsjeća da je  pismeni odgovor Razvoj golfu bišega predsjednika uprave Vodovoda Negodića godine 2012 bio da Vodovod neće zacjevljivati tunel te da je to uvjet koji Razvoj golf treba napraviti da bi dobio suglasnost Vodovoda na svoj projekt.

Capor izražava nadu da će Dujmović ubrzo objaviti traženi zapisnik i time razjasniti sve okolnosti odluke o financiranju hidrotehničkog tunela od strane građana.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Nikša MILETIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.