Francuski predsjednik Francois Hollande i britanski premijer David Cameron složili su se u utorak navečer na susretu u Chequersu (središnji dio Engleske) “o potrebi dinamizacije političkog procesa” u Siriji.

“Složili su se oko potrebe dinamizacije političkog procesa uz spremnost da rade zajedno” glede Sirije, gdje je režim Bašara al-Asada primio u utorak od ruskog saveznika borbene zrakoplove i novo oružje za borbu protiv IS-a.

Po njima, “dobar dio odgovora na izbjegličku krizu leži u rješavanju situacije u Siriji”, priopćile su službe britanskog premijera.

Hollande i Cameron sastali su se u službenoj seoskoj rezidenciji britanskog premijera te podrobno razgovarali o Siriji i Libiji.

Istaknuli su “potrebu da produže razgovore na srijedu kako bi pomogli zemljama susjedima Sirije gdje bi onda moglo ostati više izbjeglica”, prigodom izvanrednog europskog summita šefova država u Bruxellesu.

Oni su rekli da se mora učiniti više na povratku onih s neutemeljenim zahtjevima za azilom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.