ČAČIĆ UOČI MAĐARSKE “Ovo nam je možda i najzahtjevnija utakmica prije Francuske”

0
1
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski izbornik Ante Čačić odradio je u petak najavu sutrašnje prijateljske utakmice protiv Mađara u Budimpešti. Hrvatski su reprezentativci u srijedu u Osijeku slavili protiv Izraela sa 2:0, a sutra ih očekuje novi pripremni dvoboj za Europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Francuskoj.

“Radi se o organiziranoj, tehnički dotjeranoj momčadi koja je satkana od iskusnih igrača poput Kiralyja i Gere te igrača u najboljim godinama, Szalaija i Dzsudzsaka, ali naglasak želim staviti na zahtjeve svoje momčadi. Ovo nam je možda i najzahtjevnija utakmica prije Francuske i vjerujem da ćemo gledati natjecateljsku utakmicu koja će zadovoljiti puni stadion”, rekao je Čačić naglasivši kako će Hrvatska, kao i u svakoj utakmici, ići na pobjedu.

Hrvatska je u petak ostala bez Nikole Kalinića i Milana Badelja, a Čačić kaže: “Hrvatska ne ovisi o 10 ili 11 igrača, nego ima 16 do 17 igrača koji igraju na visokoj europskoj razini i mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije”. Dodaje kako u kontrolirani utakmicama mora dobiti saznanja kako Hrvatska može igrati u određenih trenucima.

“U sustavu 3-5-2 napravili smo protiv Izraela 2:0 te imali još nekoliko šansi, iako nam je Izrael stvorio nekoliko situacija iz protunapada. Činjenica je da nismo imali ozbiljan trening i protiv Izraela smo saznali na čemu moramo raditi na završnim pripremama za Europsko prvenstvo”, objasnio je Čačić.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here