Hrvatski izbornik Ante Čačić u ponedjeljak je, umjesto ozlijeđenih Borne Barišića i Dejana Lovrena, iz mlade reprezentacije pozvao Duju Ćaleta-Cara.

“Na svakom okupljanju imamo određenih poteškoća. Lovren igra bez treninga, uz pomoć injekcija i tableta, te mu nakon svake utakmice treba vremena za oporavak. Vidjet ćemo hoće li biti spreman za Ukrajinu. S Kalinićem smo se čuli i dogovor je da ćemo sve planirati poslije pregleda. Pivarić je uganuo gležanj, ali poznavajući njega siguran sam da će biti spreman”, izjavio je Čačić na konferenciji za novinare.

Kaže kako je optimističan jer su u rujnu zabijali Mandžukić, Kalinić, Perišić i Brozović. “Bez obzira na poteškoće, imamo izbor igrača koji može odgovoriti na sve zahtjeve te možemo odigrati na svojoj razini. Tada nas rezultat neće mimoići, i s čelne ćemo pozicije otići u Rusiju”, dodao je Čačić.

Naglašava kako Fince moraju shvatiti krajnje ozbiljno. “Tek nakon Finske počinju pripreme za Ukrajinu. Veseli nas igranje na Rujevici, gdje nas čeka kvalitetna podloga, a protiv suparnika koji će čekati na svojoj polovici trebamo brzu igru, brzi protok lopte i vjerujem da ćemo to uspješno apsolvirati”, poručio je iznorinik dodajući kako je Fince dobro analizirao.

 

Komentiraj