“Htio bih se zahvaliti IO-u HNS-a i cijelom savezu te predsjedniku Šukeru na ukazanom povjerenju. Na svakom izborniku je velika odgovornost i ja sam je svjestan. Istovremeno sam počašćen i ponosan zbog ukazanog povjerenja.” bile su prve riječi Ante Čačića na njegovoj prvoj konferenciji za medije kao hrvatskog izbornika.

Brojnim, bolje reći nebrojenim skepticima poručio je: “Navijači, ne bojte se za Hrvatsku. Vjerujem u uspjeh, da nije tako ne bih se uhvatio ovog posla. Pozivam navijače da nas podrže, to nam je jako važno. Mi ćemo se boriti za njih na travnjaku. Očekujem i korektnu suradnju s medijima”.

Čačić zna da ga je javnost dočekala na nož, ali svejedno je presretan: “Naviknut sam na kritike, doživljavao sam ih i kada sam preuzimao Dinamo. Ovo je demokracija. Ono što me drži jest to da iza mene stoji rad, odgovornost i poštenje, To sam pokazao gdje god sam radio i dokazat ću ovdje. Ovo je vrh moje karijere.”

Naravno, nije mu ugodno raditi u okružju u kojem se našao: “Žao mi je zbog atmosfere, jer se šalje poruka da se u Hrvatskoj ne može raditi. Zašto ja iz Hrvatske ne mogu biti potvrđeni stručnjak, zašto bih morao raditi vani da me se pozove? Ovo je nama na ponos, da se radom i poštenjem može doći do velikih stvari. Trenirao sam devet igrača ove reprezentacije. Nisam pao s Marsa, išao sam iz kluba u klub i iza sebe ostavljao dobar posao. Svi koji su sa mnom surađivali su ponosni”.

Novi izbornik objasnio je da nema problema sa svojim bivšim zanimanjem: “Rođen sam u ovom gradu. Nije problem raspitati se kakav sam čovjek. Svi koji me znaju, znaju da sam svoj. Stalno potencirate da sam RTV serviser… da, imao sam svoju radionu 25 godina. Nemam dubiozu prema nijednoj struci u ovoj zemlji.”

Uvjerava kako Mamić, ali ni itko drugi, neće imati utjecaja na njega: “Surađivao sam s Mamićem godinu dana, mogli ste iščitati koliko sam samostalan. Što se tiče Mamićevog utjecaja, sigurno ga se pitalo oko mene, i sigurno je rekao dobre stvari. Članovi IO-a poznaju me preko rada u njihovim klubovima. Što se tiče utjecaja na hrvatsku reprezentaciju, ne vjerujem da itko želi reprezentaciju svesti pod privatne interese. Recite mi, koji to igrač iz Dinama ne zaslužuje biti u reprezentaciji. Budite sigurni da ću ja birati najspremniije igrače. Kod mene će u kadru biti oni koju budu u formi. Nitko neće igrati po defaultu”.

Komentiraj