Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić dan nakon pobjede nad Bugarskom održao je konferenciju za novinare, na kojoj je istaknuo zadovoljstvo ‘razigranom i rastrčanom Hrvatskom’.

“Naši momci su u 93. minuti uklizavali kod korner zastavice. Igrači su stavili sebe u prvi plan i to je najvažnije za naš nogomet. Iskoristili su sve bugarske slabosti, nagrađeni su visokim rezultatom i siguran sam da su obradovali sve poklonike nogometa, te zaslužuju sve čestitke”, rekao je Čačić.

Pohvalio je novi izbornik Nikolu Kalinića, kao i cijeli vezni red Hrvatske. “Činjenica je da je Kalinić odigrao odlično, činio je sve što trebao za momčad, ali ne bih izdvajao pojedince. Svi su se stavili u službu momčadi, a dobre pojedinačne izvedbe bogatstvo su iz koje je proizašla dojmljiva i učinkovita igra. Meni je kao treneru zadatak osigurati im ambijent u kojem se najbolje osjećaju i mogu igrati na prirodnim pozicijama”, dodao je.

“Potvrdili su svoju kvalitetu, nogometno umijeće, a radi se o karakternim momcima koji s ponosom nose hrvatski dres. Dobro znaju što reprezentacija znači građanima”, istaknuo je Čačić.

Hrvatsku u utorak čeka posljednja kvalifikacijska utakmica protiv Malte, u kojoj trebaju pobjedu žele li do Francuske i Europskog prvenstva. Čačić kaže kako na Malti očekuje težak posao, jer će se oni kao domaćini od kvalifikacija željeti oprostiti s kojim bodom. Najavio je ipak napadačku postavu, s visokom obranom i okomitim loptama za završnicu.

Zbog lakše ozljede Luka Modrić će propustiti današnji trening, a u momčad se, nakon odrađene kazne zbog kartona, vraća Ivica Olić. Izravni plasman Hrvatske na EURO, osim pobjede protiv Malte, ovisi i o rezultatu utakmice Italije i Norveške. “Željeli bismo da nam Italija bude saveznik. Italija je kvalitetnija, igra kod kuće i ne vjerujem da će se opustiti. Pobjeda Norveške bila bi veliko iznenađenje”, zaključio je.

Ipak, talijanski izbornik Antonio Conte u nedjelju je najavio pohod na sva tri boda u utakmici protiv Norveške, jer je, očekivano, Italiji cilj da bude nositelj na ždrijebu za EURO. “Moram priznati da mi je bizaran način da se nositelji određuju po Fifinom rankingu. Naime, Hrvatska je ispred nas po Fifinom rankingu, a mi smo ispred njih u kvalifikacijama za Euro. Teško mi je to razumjeti”, rekao je Conte.

Komentiraj