Hrvatski izbornik Ante Čačić poručio je u subotu kako je njihov zadatak protiv Finske u trećem kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine jasan – potvrditi tri boda iz Albanije.

“Nemamo drugog izbora. Imamo takav fond igrača da to možemo učiniti”, rekao je Čačić u najavi utakmice. Dodao je kako će Hrvatska u Finskoj igrati kao u Skadru protiv Kosova, s igračima koji imaju afinitet dolaziti u završnicu.

“Ponekad pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri, što je Hrvatska pokazala da ima”, objasnio je dodajući da je činjenica da Hrvatska pripada u sam vrh europskog nogometa.

Prema posljednjim informacijama, za sutrašnju su utakmicu upitni nastupi Vedrana Ćorluke i Danijela Subašića.

Upitan zato nije Ivan Perišić, koji se nada da će nastaviti svoj dobar niz. “Najvažnije je dati maksimum, s tim nemam problema i treba nastaviti ovako”, kaže poručujućo da je jedino bitna pobjeda Hrvatske.

“Znamo koji nam je cilj protiv Finske. U svakoj utakmici trebamo biti ozbiljni”, najavio je. Podsjetimo, Finska je u prvom kolu remizirala s Kosovom, a u posljednjem je kolu izgubila od Islanda. Perišić kaže i kako Hrvatska ne treba bježati od uloge favorita, ali to treba pokazati i na terenu.

Komentiraj