HINA/ Denis CERIĆ

Novi hrvatski izbornik Ante Čačić uvjeren je kako nitko neće imati utjecaj na njegovo obnašanje dužnosti izbornika, otkrio je to u razgovoru za RTL Danas. Čačić je rekao kako ne misli da je bolji izbor od Nike Kovača, ali Hrvatska je ostala bez izbornika, a njemu je drago da je izbor za Kovačevog nasljednika pao baš na njega.

“To je čovjek koji već deset godina u kontinuitetu vodi najuspješniji hrvatski klub. Prvi je dopredsjednik saveza, sudjelovao je u imenovanju gospodina Bilića, Igora Štimca i mog prethodnika Nike Kovača. Činjenica jest da sam ja radio godinu dana u Dinamu i da me on poznaje, meni je osobno izrazito drago ukoliko me on predložio za izbornika reprezentacije”, kazao je Čačić o Zdravku Mamiću.

O ulozi Joe Šimunića u ‘njegovoj Hrvatskoj’ Čačić kaže kako će poslužiti kao vezivno tkivo između momčadi i stručnog stožera. “Šimunić je vrlo čestit čovjek, odgovoran i profesionalan, i to je najveći razlog zbog čega sam ga priključio stručnom stožeru. Omiljen je i u krugu navijača i igrača”, kaže Čačić.

Na pitanje kakvu Hrvatsku možemo očekivati protiv Bugarske i Malte, Čačić odgovara kako je jedino važno da Hrvatska ostvari plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj. “Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti. Svoje uvjerenje baziram na činjenici da je hrvatska reprezentacija satkana od izuzetno karakternih, poštenih, vrijednih i kvalitetnih igrača. Uvjeren sam da će oni učiniti sve da ‘Vatreni’ sljedeće godine budu ondje gdje im je i mjesto”, zaključio je Čačić u razgovoru za RTL Danas.

Komentiraj