Član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da će do 20. siječnja biti poznata imena svih ministara, a na upit jesu li kandidati s kojima će razgovarati ili je već razgovarao mandatar Tihomir Orešković iz HDZ-a ili Mosta, odgovorio je kako je obavljeno 20-tak razgovora, i sa stranačkim i s nestranačkim kandidatima.

Butković je za RTL Danas izjavio kako će Domoljubna koalicija i Most mandataru Oreškoviću predložiti dva ili tri kandidata za svaki resor, mandatar će razgovarati sa svakim od njih, a s nekima je, kazao je, razgovore već i obavio.

Upitan je li riječ o kandidatima Mosta i HDZ-a, odgovorio je: “Bilo je i nezavisnih stručnjaka i stranačkih kandidata. Ne znam točno sva imena, ali obavljeno je dvadesetak razgovora ovih dana i naravno da će nakon tih razgovora, koji će biti isrcrpni, o problemima, o tome kakvo je stanje u svakom resoru i što nas očekuje u iduće četiri godine, gospodin Orešković donijeti odluku u dogovoru s gospodinom Karamarkom i gospodinom Petrovom”.

Butković: Nije lijepo govoriti o sebi

Istaknuo je kako je u ovom trenutku preuranjeno govoriti o imenima bilo kojeg kandidata, pa tako i o njemu s obzirom da se u medijima spominje kao HDZ-ov kandidat za ministra prometa i infrastrukture.

“Pregovori još uvijek traju, u ovom trenutku se sužava izbor kandidata, gospodin Orešković zajedno s gospodom Karamarkom i Petrovom razgovara o ljudima koji će preuzeti funkcije i postati ministri. Tako da je u ovom trenutku još prerano govoriti”, rekao je.

Upitan je li on na tom popisu kandidata, s obzirom da su županijske stranačke organizacije predlagale svoje kandidate, Butković je kazao kako nije lijepo govoriti o sebi. U ovom je trenutku, naglasio je, najbitnije izabrati što stručnije i kvalitetnije kandidate za ministre, kojih HDZ i Domoljubna koalicije, tvrdi, ima čitav niz.

Na pitanje je li spreman prihvatiti ministarsku funkciju ako mu se ponudi, odgovorio je: “Ja se izazova nikad nisam bojao”.

 

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.