Novi potpredsjednici HDZ-a Oleg Butković i Josip Bilaver gostovali su jutros u emisiji ‘U mreži prvog’ , gdje su komentirali aktualne događaje oko sukoba Mosta i HDZ-a, sudbini Vlade te izglasavanju nepovjerenja Tomislavu Karamarku u saboru.

“Vlada je izglasala povjerenje prvom potpredsjedniku iako su ministri Mosta bili protiv. Čudi me da je Božo Petrov rekao da će čekati odluku Povjerenstva pa je naglo promijenio svoj stav. Apeliram da bi trebali preispitali svoju odluku do glasanja u Saboru”, rekao je Oleg Butković koji smatra da je odluka ishitrena i uperena na rušenje Vlade.

“Nije vrijeme da jedni drugima podmećemo. Kolege u Mostu su pokazali da su zreli i mogu politički promišljati”, dodao je naglašavajući da vjeruje da je moguće pomiriti tenzije.

Bilaver je kazao kako se uvjerio da se u Mostu nalaze sposobni pojedinci. “Ipak, postoje pojedinci kojima su puna usta reformi, a zapravo je osobni interes iznad nacionalnih interesa. Problem je što oni često nemaju jedinstven stav, što je posljedica toga što imaju na čelu gospodina Petrova koji nekoliko puta dnevno mijenja svoje mišljenje”, istaknuo je Bilaver.

Obojica su uvjereni da će Tomislav Karamarko ‘preživjeti’ glasovanje u Saboru, za koje vjeruju da će se dogoditi i prije zakonskog roka, 18. lipnja.

Butković je komentirao i izjavu europarlamentarca Andreja Plebnkovića, koji je kritizirao vodstvo stranke. “Svatko ima pravo na svoje stajalište. Dobro je postoje ljudi koji drukčije misle, je li on u pravu ili ne, pokazat će vrijeme. Ne treba tomu pridavati veliku važnost”, zaključio je Butković.

Komentiraj