Danas je održan sastanak predstavnika najvećih Agrokorovih dobavljača i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Sastanku su nazočili i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Nakon sastanka ministrica Dalić je izjavila: “Dobavljači su vrlo jasno i otvoreno ukazali da žele i očekuju puno otvoreniju i puno jasniju komunikaciju i sa samom kompanijom i s bankama. Vlada ih u tim nastojanjima u cijelosti podržava, jer su dobavljači iznimno važan segment poslovanja kompanije, iznimno važni za cijelo hrvatsko gospodarstvo i njihovi napori i aktivnosti u osiguravanju urednog tijeka robe važni su i za budućnost Agrokora.”(Hina)

Više o tome što je nakon održanog sastanka izjavila ministrica Dalić možete pročitati OVDJE.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović kazao je kako su današnjim sastankom dobavljači dali do znanja da su zainteresirani da ih se institucionalno uključi u rješavanje krize.

“Agrokor je privatna tvrtka i djeluje na tržišnim osnovama, odgovornost je na vodstvu”, kazao je Burilović.

Kako piše Dnevnik.hr, predsjednik HGK-a kazao je da se ide prema rješenju te da je najgore izbjegnuto. “Rješenje se traži i ono će se naći. Možda bi se u nekim situacijama dogodile prazne police u trgovinama”, dodao je .

Na pitanje o tome koliko dobavljača ovisi o Agrokoru te o kojem je iznosu duga riječ, Burilović je odgovorio:

“Govori se oko 15, 16 milijardi kuna koje Agrokor duguje prema oko dvije tisuće dobavljača”.

“Mi očekujemo da se dobavljači uključe u sastanak između financijera i da u trojnom sastanku svi dionici odlučuju o budućnosti”, kazao je. O sudbini Ivice Todorića na čelu kompanije nije želio špekulirati:

“Sada je interes zaštititi radnike, a ne govoriti o personalnom vlasništvu. Ništa više neće biti kao što je bilo, ali dobavljači mogu biti mirni, brzo će se pronaći rješenje koje će zaštititi domaću proizvodnju. Za neke manje dobavljače, situacija je vrlo opasna, ali u narednim danima očekujemo rješenje”, izjavio je Burilović za Dnevnik Nove TV. Naglasio je kako nitko neće nikome ostati dužan.

 

Komentiraj