Nogometaši Borussije Dortmund slavili su u nedjeljnom derbiju kod Bayera u Leverkusenu sa minimalnih 1:0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Pierre-Emerick Aubameyang u 64. minuti na asistenciju Erika Durma. Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj za Bayer je igrao do 57. minute, kada ga je zamijenio Roberto Hilbert.

Utakmica je u drugom poluvremenu prekinuta na deset minuta jer je sudac – išetao s terena. Sudac Felix Zwayer želio je treneru Leverkusena Roger Schmidtu dati crveni karto zbog glasnih protesta, ali trener nije htio napustiti teren. Zato ga je napustio – sudac. Nakon desetak minuta utakmica je nastavljena, i to zahvaljujući intervenciji izvršnog predsjednika Leverkusena Rudija Vollera, koji je nagovorio suca da se vrati.

Što se tiče posjeda lopte, bila je to potpuno izjednačena utakmica. Iako je Bayer devet puta pucao prema vratima Burija, samo su dva udarca išla u okvir vrata. I Borussia je dva puta prijetila udarcima u okvir vrata Bernda Lena, ali jedan precizan udarac Aubameyanga bio je dovoljan.

Borussia je ostala na drugom mjestu, te sada ima 49 bodova, deset manje od vodećeg Bayerna. Leverkusen je treći sa 36 bodova, koliko ima i četvrta Hertha.

Komentiraj