Saborski klubovi, vladajućeg Mosta i oporbenog SDP-a, žele u četvrtak govoriti o informaciji da je Europska komisija stopirala isplatu poljoprivrednih poticaja za Hrvatsku u iznosu od 1,23 milijarde kuna, pa su zatražili stanku kako bi dobili priliku za to.

U nalazu revizije koji potpisuje Christina Borchmann, direktorica Glavne uprave poljoprivrede i ruralnog razvoja Europske komisije, navodi se da je europska inspekcija našla niz nepravilnosti u hrvatskim projektima koji su dobili potpore tijekom mandata bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine (SDP).

To je alarmantna vijest, rekao je Mostov Miro Bulj, tražeći stanku, njegovu zahtjevu priključio se i klub SDP-a.

Božo Ljubić (HDZ) želi pak govoriti o političko-medijskom linču kojem je izložen banjalučki biskup Franjo Komarica nakon posjete deelgacije Hrvatskog sabora BiH, odnosno Banja Luci.

Političke stranke Republike srpske Komaricu napadaju jer im se ne sviđa njegova usporedba zločina u Bleiburgu sa onima koji su 90-ih godina prošlog stoljeća počinjeni nad Hrvatima u Banjoj Luci.

Komentiraj

FOTO:Miranda Cikotic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.