Domaćin ovogodišnjeg Državnog natjecanja ugostiteljskih i turističkih škola je srednja škola dr. Antuna Barca iz Crikvenice, a Jadran d.d. kao najveća i najvažnija turistička tvrtka iz Crikvenice odlučila je sponzorski podržati najbolje iz budućeg turističkog kadra u Republici Hrvatskoj.

Na natjecanje stižu 93 učenika iz cijele Republike Hrvatske, koji su odabrani kao najbolji na školskim i regionalnim natjecanjima.

Od 20. do 23. ožujka, učenici će u kuhinjama i salama Hotela Omorika pokazati sve ono najkreativnije i najkvalitetnije što su naučili kroz dosadašnje školovanje te prezentirati svoje umijeće kroz posluživanje i prezentaciju.

Uz učenike će biti i njihovi mentori, dok će ih kroz cijelo natjecanje pratiti koordinatori disciplina i ocjenjivati članovi državnog povjerenstva.

“Sa zadovoljstvom smo prihvatili sponzorstvo mladih i vrijednih nada našeg turizma kojima je domaćin naša srednja škola dr. Antun Barac. To je škola koju sam i ja pohađao, a isto tako je to škola čije učenike Jadran d.d. danas stipendira. Ulaganje u buduće kadrove mora biti jedan od prioriteta našeg turizma, jer to je nešto što nam sigurno može donijeti razliku i dugoročnu održivost u usporedbi sa drugim svjetskim destinacijama. Mi u Jadranu iz iskustva znamo kako se svaka uložena kuna u obrazovanje i usavršavanje višestruko vraća. Zato i podržavamo ovo natjecanje vjerujući da će ovi učenici koji će doći u našu Crikvenicu otići bogatiji ne samo sa znanjem i priznanjima, nego će, što nije nevažno i manje vrijedno, upoznati kolege iz drugih krajeva Hrvatske s kojima će se danas sutra sresti u profesionalnom životu”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Samo natjecanje održat će se u više disciplina gdje će učenici turističkih smjerova prezentirati poslovanje agencija, predstavljanje turističke destinacije te vođenje recepcije.

Učenici ugostiteljskih smjerova spravljat će koktele, slagati i pripremati menue. Njihovi kolege konobari pokazat će vještine u posluživanju jela i pića, ali će se ocjenjivati i njihova sposobnost u komunikacijskoj prezentaciji.

Komentiraj