Tajkun Donald Trump, jedan od konkurenata za mjesto kandidata Republikanske stranke na predstojećim američkim predsjedničkim izborima, ima potporu svoje supruge Melanije, koja je rodom Slovenka, u svojoj netrpeljivoj politici prema useljenicima.

“Tko dođe u SAD mora govoriti engleski”, kazala je u razgovoru za posebno izdanje revije “People” Melanija Trump, treća Trumpova supruga, s kojom ima sina Barona, i poduprla njegova stajališta glede imigracijske politike.

Potencijalna Prva dama rođena je kao Melanija Knavs, u Sevnici kod Krškoga, te se nakon uspješne manekenske karijere u Ljubljani preselila u SAD, gdje je dvadesetak godina starijeg bogataša upoznala na jednoj zabavi. U razgovoru za “People”, koji su prenijeli slovenski mediji, rekla je da je njegovo udvaranje najprije odbila jer je mislila da je ženskar, a osim toga je tada bio u društvu s drugom damom, ali ga je kasnije ipak nazvala, pa se razvila naklonost i ljubav, a na kraju i brak okrunjen rođenjem sina.

 

  • Melanija tvrdi da podržava Trumpovu politiku prema useljenicima, iako je mnogi smatraju rasističkom i populističkom.

 

Svejedno je priznala da njena majka, koju je nakon vjenčanja s Trumpom dovela u SAD, baš ne govori engleski i s unukom pokušava komunicirati na slovenskom jeziku, što bi joj zet mogao zamjeriti iako se s punicom dobro slaže.

S Trumpom, za kojega je poznato da voli slavenske ljepotice pa mu je jedna od prijašnjih žena bila Čehinja, vjenčala se 2005. na raskošnoj svečanosti u njegovoj floridskoj rezidenciji Mar-a-Lago, a sin im se rodio godinu dana kasnije.

U staroj domovini su joj nekoć zamjerali da rijetko dođe u stari kraj, a tabloidi su pisali da se nakon dolaska u SAD navodno predstavljala kao Austrijanka.

Komentiraj