Predstavnici Rotary kluba Kaptol iz Zagreba uručili su u utorak na prigodnoj svečanosti 12 stipendija mladim ljudima koji su odrasli bez odgovarajuće roditeljske skrbi a unatoč tomu upisali su fakultete.

S ovogodišnjih 12 stipendija broj naših stipendista u zadnjih sedam godina popeo se na 200, rekao je predsjednik Rotary kluba Kaptol odvjetnik Mladen Gajski na svečanosti u restoranu Okrugljak.

Ukupno za te stipendije, koje mjesečno iznose po studentu 1.600 kuna, Rotary klub je preko sponzora i donatora u zadnjih sedam godina skupio više od 20 milijuna kuna. Gajski je zahvalio svim donatorima i sponzorima na potpori koja, kako je naglasio, tim mladim ljudima otvara vrata u bolji život. A među tim donatorima na svečanost je bio i hrvatski general Ante Gotovina, koji je novinarima izjavio da je njegova tvrtka odlučila stipendirati mladu ekonomisticu Mateju.
 Na svečanosti je nazočila i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić koja je hvale vrijednim ocijenila kampanju Rotary kluba Kaptol “Korak u život”. Navela je da država svakom djetetu koje je bez roditeljske skrbi a upiše fakultet, mjesečno daje 2.000 kuna.
 Među uzvanicima nazočili su brojni poduzetnici, predstavnici medija bez kojih, rekao je odvjetnik Gajski, sve akcije Rotary kluba Kaptol ne bi bile toliko uspješne.
Najavio je i humanitarni koncert koji će u veljači sljedeće godine održati Parni valjak, koji će se s tim koncertom priključili humanitarnoj akciji “Korak u život”.
 Na svečanosti je bio i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji je rekao da na Zavodu za zapošljavanje postoji niz mjera kojima se potiče i pomaže zapošljavanje djece, bilo da su završili osnovnu, srednju školu ili stekli visoku naobrazbu, a koja su odrasla bez adekvatne roditeljske skrbi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.