Broj mrtvih u eksploziji cisterne koja se u nedjelju dogodila u pakistanskom gradu Bahawalpuru porastao je na 146, od kojih je velik broj prikupljao prolivenu naftu prije no što se vozilo zapalilo, prenose vladini dužnosnici i spasilačke službe.

Cisterna koja je prevozila gorivo prevrnula se na oštrom zavoju na autocesti pored grada Bahawalpura nakon što joj je pukla guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, objavio je glasnogovornik lokalnih vlasti.

Policija je pokušala rasčistiti područje nakon što se vozilo prevrnulo, ali su ljudi ignorirali te zapovijedi, okupivši se kako bi u spremnike prikupili prolivenu naftu. Oko 45 minuta nakon nesreće cisterna je eksplodirala. U državi u kojoj prema podacima Svjetske banke oko 60 posto stanovništva živi od 3 dolara na dan, nafta predstavlja vrijednu robu.

Među mrtvima se nalazi najmanje 20 djece, a nesreća se dogodila dan prije proslave Ramazanskog bajrama u Pakistanu.

Komentiraj

FOTO:EPA/FAISAL KAREEM
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.