Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u četvrtak, nakon prekida sjednice uslijed ostavke Bože Petrova na mjesto predsjednika Sabora, da će Sabor nastaviti sjednicu u petak, te da je prema Poslovniku može voditi jedan od izabranih potpredsjednika.

“HDZ je stava da je članak 34. Poslovnika jasan, da u slučaju ostavke predsjednika Sabora sjednicama predsjeda jedan od izabranih potpredsjednika. Sutra nakon sastanka Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav nastavit ćemo sjednicu Sabora”, rekao je Brkić novinarima u Saboru.

Brkić je rekao kako je ranije odlučeno da će se sjednica Sabora zaključiti u petak, a nastaviti nakon što se održe lokalni izbori, no više će se znati nakon sjednice Odbora, koja je sazvana za 10 sati.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.