Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić u ponedjeljak se obratio medijima gdje je komentirao isključivanje Zlatka Hasanbegovića iz stranke i političku situaciju u Hrvatskoj, prenosi N1.

”Hasanbegović je bivši član Predsjedništva HDZ-a, ali kandidirao se na listi Brune Esih i kao takav ne može više biti član HDZ-a, dakle sam se isključio HDZ-a. Takvih smo slučajeva već imali i on nije iznimka. Postavlja se pitanje kako to da je to sada napravio kad smo pokrenuli hrvatsko gospodarstvo i kad se smanjuje javni dug i kad turistički pokazatelji idu u prilog i kad je pitanje Pelješkog mosta riješeno i kada smo napokon riješili sve gužve na granicama. Postavlja se pitanje zašto to radi sada kada smo uspješno riješili krizu koju su izazvali SDP i Most kad su tražili izglasavanje nepovjerenja Mariću”, rekao je Brkić.

Dodao je i da je iznenađen odlukom Hasanbegovića, te da mu nije jasno kako je netko tko je podržavao stranku, odjednom drugačije postupio.

”Odluka nije donesena nego sam vam rekao – Hasanbegović itekako dobro zna čitati Statut. Samom svojom kandidaturom bez suglasnosti stranke je sam odučio istupiti stranke. Sad ako on želi postati žrtva morate pitati njega. Meni je osobno žao. Mogao je doprinijeti, ali sretan mu put”, rekao je Zamjenik predsjednika HDZ-a.

Na pitanje o Hasanbegovićevim izjavama u kojoj je političku situaciju nazvao ”moralnom kaljužom”, Brkić je odgovorio: ”To je ružan termin, moramo to izbjegavati. Kad je HDZ rušio svoju vladu tada je Hasanbegović to gorljivo podržavao. Sada sve institucije funkcioniraju. Kad je on bio ministar zašto tada nije tako gorljivo reagirao?”.

”Kad dođe vrijeme za utvrđivanje većine svi ćete biti svjedoci hoće li HDZ imati većinu u Saboru kad premijer predloži nove ministre”, zaključio je Brkić.

Komentiraj