Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić istaknuo je u srijedu da je policijsko spriječavanje vodstva HDZ-a u obilasku poluotoka Prevlake, zlouporaba policijskog sustava za politički obračun s HDZ-om, te je optužio ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da kao tužni klaun pokušava prikriti laži premijera Zorana Milanovića.

“Jučer je cijela hrvatska javnost bila svjedok prikrivanja istine i onemogućavanja vodstvu HDZ-a, temeljem klasične zlouporabe policijskog sustava u svrhu političkih obračuna, što je nezapamćeno od 80-tih godina”, kazao je Brkić u izjavi medijima u Središnjici HDZ-a u Zagrebu.

Ocjenivši da ministar unutarnjih poslova u svojim lažima više ne zna što govori, Brkić je rekao kako se Ostojić, umjesto da se bavi svojim poslom, “ponaša kao tužni klaun da prikrije laži i nesposobnost premijera Zorana Milanovića”.

 

  • “Ostojić u 110 dana još nije otkrio tko je nacrtao svastiku na poljudskom stadionu. Umjesto da se bavi time, on kao tužni klaun pokušava prikriti laži svog premijera, iako cijela hrvatska javnost zna da se na Prevlaci gradi prihvatni centar za izbjeglice”, naglasio je Brkić.

 

Predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je u utorak trebao obići poluotok Prevlaku na jugu Hrvatske, tamo je dočekala policijska blokada, pa je najavljeni obilazak izostao, a on je izjavu novinarima dao na cesti nadomak ulaza u Park Prevlaku.

Cestu su blokirala dva policijska vozila i razvučena je traka s oznakom “stop”. Na blokadi je bilo nekoliko policajaca kojima je vođa oporbe Karamarko, nakon što je rečeno da ne mogu dalje, prišao i čestitao Dan policije.

Na pitanje Hine o blokadi na Prevlaci, glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić rekla je: “To je slijepo crijevo. Tamo se radi policijska baza za policajce koji će raditi nadzor državne granice. To će biti do daljnjeg tako. Valjda su se ustrojavali kad je prolaz bio zatvoren”.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.