Nakon što je hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova demantiralo tvrdnje britanskog novinara Emila Ghessena da je bez ikakve kontrole prošao izbjegličkom rutom kroz Hrvatsku, objavljene u listu “The Sun”, uredništvo toga lista potvrdilo je da provjerava istinitost teksta.

Drago mi je kad policija brzo pronađe lažove …tkz. Profesionalne novinare…i uhvati ih u laganju….o skrivanju u wc…gdje mu je mjesto…kao i novini koja ga drži…

Posted by Ranko Ostojić on Saturday, December 5, 2015

Kako piše britanski “Independent” tekst, objavljen u subotu u tiskanom izdanju Suna, uklonjen je sa Sunove internetske stranice a glasnogovornik tabloida kazao je kako je u tijeku istraga.

Novinar nije član uredništva Suna nego slobodni autor dokumentaraca čije su radove često koristili nacionalni mediji”, kazao je glasnogovornik Suna za Independent.

>> UHVAĆEN U LAŽI: Policija dokazala da novinar Sun-a nije prošao kroz Hrvatsku bez kontrole

I Facebook stranica i Twitter račun novinara Ghessena zatvoreni su, dodaje Independent.

Ghessen je u tekstu, u kojem tvrdi da je prošao 2000 milja dug put izbjegličkom rutom, napisao da je kroz Hrvatsku prošao bez ikakve kontrole.

Nakon toga MUP je objavio da je njegov ulazak u Hrvatsku evidentiran u Tovarniku 23. studenoga u 14.10 a da je Hrvatsku napustio 24. studenoga zrakoplovom iz Zagreba u 17.20 te je objavio presliku njegove putovnice.

 

Komentiraj

FOTO:HINA/ Ivo LUČIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.