Iz zdravstvenog kartona Adolfa Hitlera vidljivo je da je imao samo jedan testis, pišu u subotu njemačke novine, što pokazuje da u konačnici ipak ima istine u popularnoj britanskoj rugalici, nastaloj na početku 2. svjetskog rata, koja kaže da nacistički vođa “ima samo jedno jaje”.

Dugo se nagađalo o tome da je Hitler imao samo jedan testis, a kružile su priče da je drugi izgubio u bitci na Somi u Prvom svjetskom ratu.

No iz zdravstvenog kartona iz vremena kad je Hitler završio u zatvoru nakon neuspjelog puča u muenchenskoj pivnici 1923. vidi se da je patio od “kriptorhizma s desne strane”, što je termin za stanje u kojem testis nije spušten u mošnju, pišu mediji.

Godinama se mislilo da liječničke bilješke ne postoje, ali su se pojavile na dražbi 2010. i odmah su ih zaplijenile vlasti.

“Iskusni liječnik odmah je prepoznao o čemu je riječ!”, prenosi najprodavaniji njemački dnevni list Bild izjavu povjesničara Petera Fleischmanna, koji je proučavao Hitlerov zdravstveni karton.

Fleischmann nije bio dostupan za komentar.

Komentiraj

FOTO:Screenhot/YouTube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.