Britanska policija istražuje terorističku mrežu u svojoj istrazi vezanoj uz teroristički samoubilački napad u Manchesteru, izjavio je u srijedu načelnik mančesterske policije potvrdivši da bombaš samoubojica najvjerojatnije nije djelovao sam.

“Mislim da je posve jasno da se naša istraga odnosi na terorističku mrežu”, kazao je Ian Hopkins novinarima.

“Istraga se nastavlja. Opsežne istražne radnje i aktivnosti su u tijeku diljem šireg područja Manchestera”, kazao je Hopkins dodavši da su četiri osobe trenutačno u pritvoru u okviru istrage.

Glavni osumnjičeni u terorističkom napadu na Manchester Arenu, Salman Abedi (22), postavio je torbu s bombom u predvorju dvorane kratko prije nego li je bomba eksplodirala ubivši 22 osobe, objavio je u srijedu list “The Times”.

“On je u ponedjeljak navečer ostavio torbu na pod predvorja Munchester Arene nekoliko trenutaka prije detonacije”, navodi list pozivajući se na snimke CCTV-a koje je otkrila policija.

Po pisanju lista, Abedijev prijatelj posvjedočio je da se Abedi, koji je također poginuo u eksploziji, vratio u Britaniju iz Libije samo nekoliko dana prije napada.

Komentiraj