Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak kako se nada da će se Britanci izjasniti za ostanak u Europskoj uniji na referendumu koji nervozno prate financijska tržišta i političari diljem svijeta.

Merkel je rekla kako se ona zalaže da se sve članice EU-a sastanu nakon britanskog referenduma kako bi razmotrili budućnost Europske unije, a ne samo šest zemalja osnivača ili članice eurozone.

“Naravno da se nadamo odluci da će građani Velike Britanije ostati u Europskoj uniji”, kazala je Merkel dodajući da će summit EU-a u utorak i srijedu pružiti priliku za mirnu raspravu.

“Mislim da se razmatranja trebaju nastaviti s 28 (članica) tamao gdje je moguće a u drugom slučaju s 27, ali ja se nadam da bi mogli ostati s 28”, dodala je.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.